Μιλήστε του, σας ακούει!

Posted on Updated on

Ακόμα κι αν νομίζετε ότι αυτά που σας λέω εδώ είναι αστεία πράγματα τότε συνεχίστε το διάβασμα.

Η αναγνώριση ομιλίας και μετατροπή της σε κείμενο μπορεί να μας επιτρέψει να εργαστούμε άνετα με την συσκευή μας, είτε πρόκειται για κινητό, tablet ή ακόμα και υπολογιστή, σε οποιοδήποτε σημείο και αν βρισκόμαστε.

speech-recognitionΗ τεχνολογία δείχνει πως είναι αρκετά ώριμη για να μας επιτρέψει να συντάξουμε ακόμα και μεγάλα κείμενα με αυτό τον τρόπο, έστω και αν το κάνουμε αυτό τμηματικά μία παράγραφο τη φορά.

Βεβαίως αυτός ο τρόπος σύνταξης χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί στον προφορικό λόγο πολλές φορές μπορεί να χρησιμοποιήσουμε αδόκιμες εκφράσεις και τέλος πάντων διαφορετικό ύφος απ’ ότι στον γραπτό. Επειδή αυτό που λέμε καταλήγει να γίνει κείμενο, έχει μεγάλη σημασία να προσέχουμε την ποιότητα και να επανερχόμαστε για να κάνουμε διορθώσεις όπου χρειάζεται.

Μου αρέσει αυτό το κομμάτι που ακολουθεί

Μάλιστα, αυτό το κείμενο που τώρα διαβάζετε έχει γραφτεί με αυτόν ακριβώς τον τρόπο. Φυσικά έχει δεχθεί εκ των υστέρων μία κάποια επεξεργασία, αλλά έχει γραφεί με υπαγόρευση σε ένα τηλέφωνο, κατά την επιστροφή μου στο σπίτι μετά τη δουλειά -και μάλιστα- τη στιγμή που οδηγούσα. Φυσικά η ασφάλεια προέχει όμως τελικά η εμπειρία δεν διαφέρει σε τίποτα από μία απλή και συνηθισμένη συζήτηση με κάποιον συνεπιβάτη στο αυτοκίνητο.

Αυτή η τεχνολογία είναι διαθέσιμη εδώ και μία εικοσαετία περίπου σε διάφορες μορφές, πρόσφατα όμως έφτασε ένα σημείο τόσο εξελιγμένο που επιτρέπει την ευρεία χρήση της.  Μάλιστα είναι διαθέσιμη σε όλες σχεδόν τις λεγόμενες έξυπνες συσκευές π.χ. smartphones που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά ακόμα και αυτές της τελευταίας τετραετίας. Άρα είναι διαθέσιμες σε πολύ μεγάλο πλήθος.

Το πιο πιθανό είναι να έχετε και εσείς μία τέτοια συσκευή smartphone στα χέρια σας οπότε μπορείτε άμεσα να ξεκινήσετε να αξιοποιείτε αυτή την τεχνολογία για τις πραγματικές σας ανάγκες.

Αυτή είναι λοιπόν η κεντρική ιδέα που θέλω να προωθήσω μέσα από αυτό το site και νομίζω ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι αρκετά εντυπωσιακή ώστε να μπορώ να την επιστρατεύσω για να προκαλέσω το ενδιαφέρον σας και έτσι ίσως να σας σπείρω την ιδέα να επισκεφθείτε σύντομα και πάλι το www.simaioforos.gr αναζητώντας παρόμοιες ιδέες και λύσεις σε μικρά ή μεγάλα προβλήματα σας.

Αν σας αρέσει αυτό που μόλις διαβάσατε, μπορείτε να εισάγετε παρακάτω το όνομα και το email σας για να εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης του simaioforos.gr για να λαμβάνετε αποκλειστικά παρ’ όμοιας ποιότητας ιδέες σχετικά με την αξιοποίηση της τεχνολογίας,

Όνοματεπώνυμο*

Email (*)


Μη διστάσετε να αφήσετε το σχόλιό σας ή να μοιραστείτε με άλλους την ιδέα μέσω του αγαπημένου σας κοινωνικού δικτύου.

Αφήστε μια απάντηση